Your search results

Hotel Park Bled

Cankarjeva cesta 15
dodaj med priljubljene
1123
Po energetski sanacijiPred energetsko sanacijoPred energetsko sanacijo
Naslov: Cankarjeva cesta 15
Zip: 4260 Bled
Država: Slovenia

Hotela Park je bil kakovostno zgrajen že leta 1977, po takrat veljavnih gradbenih standardih, ki še niso omogočali take racionalizacije porabe energije kot jo je možno zagotoviti v današnjih časih.

Uprava družbe Sava Turizem, d. d. se je tako odločila zagotoviti energetsko učinkovitost objekta in izboljšati njegov estetski videz. V okviru energetske sanacije smo izvedli novo toplotno izolacijsko fasado, zamenjali pločevinasto fasadno oblogo in pločevinasto strešno kritino, izvedli zamenjavo balkonskega tlaka in ograj, obnovili smo še ravne strehe in zamenjali del oken. Sanirali smo cvetlična korita z izdelavo ustrezne hidroizolacije in vgradnjo avtomatskega sistema za zalivanje. Dela so se izvajala v letih 2014-2015. Ob tesnem in nenehnem sodelovanju in usklajevanju želja in potreb z obeh strani, so dela potekala nemoteno in tekoče, hotel pa je med sanacijo nemoteno obratoval.

Pomen celovite energetske sanacije je torej v estetskem videzu, tehničnih karakteristikah in finančnem prihranku skrbnika objekta, ki lahko zdaj pričakuje znižanje določenih stroškov tekočega vzdrževanja objekta. Nezanemarljiv pa je tudi prvi vtis gostov hotela v trenutku, ko vstopijo v hotelsko sobo. Nekateri turistični strokovnjaki trdijo, da je primerna temperatura v sobah zelo pomemben faktor za gostovo zadovoljstvo in Hotelu Park na Bledu je tako prav s pomočjo kvalitetno izvedene energetske sanacije s strani Eko-Gradvest uspelo povečati zadovoljstvo svojih gostov.