Your search results

Hotel Livada – Moravske toplice

Kranjčeva ulica 12
dodaj med priljubljene
2613
Naslov: Kranjčeva ulica 12
Zip: 9226
Država: Slovenia

Hotel Livada Prestige je eden izmed redkih hotelov pri nas, ki se lahko pohvali s petimi zvezdicami. Kljub nesporni kvaliteti pa so se že pri samem začetku poslovanja začele pojavljati manjše težave, ki so kazale na nekatere nepravilnosti. S prvo večjo težavo so se spopadli, ko je meteorna voda začela močneje pronicati v notranjost in od takrat naprej so se bili prisiljeni z raznimi nevšečnostmi ukvarjati vsakodnevno. Zaradi nenehnih težav so se odločili, da je čas za sanacijo hidroizolacije, to za hotel pomembno nalogo pa so zaupali Eko-Gradvest.

Po pregledu smo v podjetju ugotovili, da pri gradnji hotela niso upoštevali časovnih in vremenskih razmer (temperatura in relativna vlaga), ponekod so pa so tudi uporabili neustrezne materiale. Naročniki Sava Turizem, d. d. so prisluhnili našim opozorilom, da je potrebno za kakovostno izvedbo upoštevati vse vplive, tudi vremenske, in temu prilagoditi terminski plan.
Spomladi leta 2013 smo začeli s sanacijo 700 kvadratnih metrov obsežne terase, ki je hkrati tudi streha notranjega bazena. Najprej smo odstranili staro oblogo iz keramičnih ploščic vse do osnovne armirano betonske plošče. Površino smo oprali z visokotlačnim čistilcem, nato pa smo poskrbeli za primeren nagib terase, tako da zdaj voda odteka stran od objekta. Podobno smo ravnali pri sanaciji balkonov. Teh je 60 in njihova skupna površina tudi meri okrog 700 kvadratnih metrov.

Dela so se izvajala in zaključevala postopoma, tako da je hotel ves čas obratoval. Zelo pomembna pri izvedbi je bila tako koordinacija terminskih planov, saj je za hotel kljub sanaciji zadovoljstvo gostov še vedno na prvem mestu. Na zadovoljstvo obeh strani v hotelu kljub izvajanju del niso prejemali nobenih pritožb s strani njihovih gostov. Sanacija je tako zahtevala malo več časa, vendar je bila zaključena v dogovorjenem roku. Dela smo v sodelovanju s strokovnjaki Mapei izvajala v letih 2013-2014.