click to enable zoom
Nalagam zemljevid
We didn't find any results
razširi zemljevid
Pogled Ceste Satelitski Hibridni Relief Moja lokacija Cel zaslon Nazaj Naprej
Your search results

VEČSTANOVANJSKI OBJEKT MAKSIMILIJAN PIRAN

PRODANO
,
dodaj med priljubljene
6967
davdavdavdavdavdav
Dokumenti
Mesto:
Območje:
Država: Slovenia
POZICIJA STANOVANJA V OBJEKTU
POZICIJA STANOVANJA V OBJEKTU
STANOVANJE S1
površina: 36,1 m2
STANOVANJE S1
PRODANO
STANOVANJE S2
površina: 42,3 m2
STANOVANJE S2
PRODANO
STANOVANJE S3
površina: 38,3 m2
STANOVANJE S3
PRODANO
STANOVANJE S4
površina: 32,9 m2
STANOVANJE S4
PRODANO
STANOVANJE S5
površina: 29,3 m2
STANOVANJE S5
PRODANO
STANOVANJE S6
površina: 40,8 m2
STANOVANJE S6
PRODANO
STANOVANJE S7
površina: 34,9 m2
STANOVANJE S7
PRODANO
STANOVANJE S8
površina: 31,1 m2
STANOVANJE S8
PRODANO
STANOVANJE S9
površina: 41,2 m2
STANOVANJE S9
PRODANO
STANOVANJE S10
površina: 67,8 m2
STANOVANJE S10
PRODANO

VEČSTANOVANJSKI OBJEKT V PIRANU

OBSTOJEČE STANJE
Objekt stoji na naslovu Alma Vivoda ulica 16 v Piranu ter predstavlja značilno piransko meščansko hišo s pripadajočim dvoriščem iz 19. stoletja. Dostop do objekta je mogoč po lokalni urejeni cesti in ulicah. Objekt ima štiri etaže (P+2+M). Tloris tipične etaže je trapezoidne oblike, pri katerem meri daljša osnovnica 10,50 m, krajša 9,00 m.

ZASNOVA
S posegom smo porušili obstoječe lesene strope in jih nadomestili z novimi armiranobetonskimi. Nespremenjeni so ostali zunanji tlorisni gabariti,višinski gabarit in etažnost objekta (P+2+M) ter kota venca.

Programska zasnova rekonstruiranega objekta predvideva ureditev desetih stanovanjskih enot: dve garsonjeri, eno trisobno in sedem dvosobnih stanovanj.

Glavni vhod v objekt je iz Alma Vivoda ulice, stranski vhod pa iz Aškerčeve. Dostop do posamezne stanovanjske enote poteka preko skupnega hodnika. Dostop v višje etaže je preko stopnišča in dvigala.

KONSTRUKCIJA
Obstoječi objekt je grajen iz kamna in lesene horizontalne konstrukcije.
Rekonstruirani objekt je temeljen z novo armirano betonsko temeljno ploščo na utrjenem tamponu. Nosilni sistem je sestavljen iz horizontalnih armirano betonskih plošč, armirano betonskega dvigalnega jaška, armirano betonskega stopnišča in armirano betonskih sten, ki so postavljene prečno na smer objekta. Ostale stene so zidane z opečnim modularnim blokom debeline 20 cm. Predelne stene so zidane z opečnim pregradnim blokom debeline 12 cm. Na treh fasadah je dodana vrsta oken osno nad obstoječimi. Okenske odprtine so ojačane z armirano betonskih okvirjem.
Svetla višina prostorov v pritličju je 260 cm, v nadstropjih in mansardi pa 250 cm. Kolenčni zid v mansardi je višine 170 cm.
Stopnice med pritličjem in 1. nadstropjem so enoramne, ostale so troramne z vmesnima podestoma.
Tlaki so izdelani v izvedbi plavajočih podov so skupne debeline 13 cm, izjema je le tlak v pritličju skupne debeline 25 cm.
Streha objekta je lesena dvokapnica z naklonom 22 stopinj, pokrita z opečnimi korci. Strešna konstrukcija je lesena. Skupna debelina toplotne izolacije na strehi je 26 cm.

Fasada
Zaključni sloj fasade je fino zariban in obarvan v toplem pastelnem tonu.

Okna
Nova okna so izdelana po vzorcu obstoječih in opremljena s polkni. Okna so zastekljena . Okna in polkna so izdelana iz smrekovega lesa, zastekljena  z dvoslojnim termopan steklom. Notranje police so iz naravnega kamna.
V mansardi so v stanovanjih montirana lesena strešna okna, na stopnišču pa prezračevalno okno za odvod dima.

Skupni prostori
V skupnih prostorih (hodnik, stopnišče) je položena talna keramika z nizko stensko obrobo. Vse opečne in kamnite stene so ometane, glajene in pobeljene. Armirano betonske stene in stropi so glajeni in pobeljeni.

ZUNANJA IN PROMETNA UREDITEV
Obstoječi rekonstruirani objekt ima urejen dostop po ulici Alme Vivodove.

KOMUNALNA OPREMLJENOST
Komunalna infrastruktura se nahaja v neposredni bližini objekta. Objekt je priključen na javno omrežje vodovoda, kanalizacije, elektrike, telefona in KTV-ja. Vsako stanovanje ima lastne merilne naprave za merjenje porabe nameščene v merilnih omaricah.

VEČSTANOVANJSKI OBJEKT (STANOVANJA)

Zaključna obdelava površin

Stene in stropi 
Vse opečne in kamnite stene v bivalnih prostorih stanovanj so ometane, glajene in pobeljene. Armirano betonske stene in stropi so glajeni in pobeljeni. V kopalnicah so stene obložene s keramičnimi ploščicami.
Spalnice imajo stene proti skupnemu hodniku dodatno zvočno izolirane  z mavčno kartonsko oblogo in izolacijo iz steklene volne.
V mansardi je strop montažni z mavčno kartonsko oblogo in izolacijo iz steklene volne.  Površina stropa je bandažirana, glajena in beljena.

Tlaki
Finalni tlaki v vseh prostorih so obloženi s keramičnimi ploščicami z nizko stensko obrobo.

Oprema sanitarij
V kopalnicah je predvidena standardna oprema: umivalnik, WC školjka s pokrovom in izplakovalnim kotličkom ter tuš kabina. Za ogrevanje kopalnice je predviden kopalniški radiator v obliki lestve. Kopalnice bodo opremljene z enoročnimi mešalnimi baterijami.

Vhodna vrata in notranja vrata v stanovanju
Vhodna vrata v stanovanje so protivlomna, požarno odporna, z ustrezno zvočno zaščito in opremljena s cilindričnim vložkom. Svetla širina vhodnih vrat je 84 cm, višina pa 210 cm.
Notranja vrata so lesena, dimenzij 80 x 208 cm. Vsa vrata so opremljena s tipskim okovjem.

INSTALACIJE

Vodovod in kanalizacija
V vseh mokrih prostorih (kuhinje, kopalnice) so izvedeni predpisani priključki na vodovodno in kanalizacijsko omrežje. V kopalnicah je tudi priključek za pralni stroj.

Ogrevanje – hlajenje
Za ogrevanje objekta je vgrajena reverzibilna toplotna črpalka zrak/zrak, ločeno za vsako stanovanjsko enoto posebej. V letnem obdobju je glede na reverzibilnost naprav omogočeno hlajenje.
Lokacija toplotnih črpalk je predvidena neposredno v vsaki stanovanjski enoti glede na razpoložljiv prostor in funkcionalnost vgradnje.
V mansardi se za dodatno hlajenje izvede samo predinstalacija za klima naprave v split izvedbi za doseganje enakomernega hlajenja prostorov.
Za dodatno ogrevanje spalnic in dnevne sobe se izvede samo predinstalacija za električne panele.
Za ogrevanje kopalnic so vgrajeni električni kopalniški radiatorji.

Priprava tople sanitarne vode
Izvedena je lokalna priprava tople sanitarne vode s toplotnimi črpalkami s prigrajenim toplovodnim bojlerjem, ki je nameščen v kopalnicah (nad pralnim strojem).

Prezračevanje
V sanitarijah je predvideno prisilno prezračevanje z vgrajenim ventilatorjem. Prezračevanje kuhinj je naravno preko oken ter prisilno s predvidenimi kuhinjskimi napami, priključenih na vertikalne ventilacijske cevi z izpustom nad streho.

Elektrika
Števci za meritev električne energije posameznega stanovanja so montirani v hodniku v pritličju. V vsakem stanovanju je za razsvetljavo prostora pripravljen izpust.
Svetilke so nameščene v skupnih prostorih in v skupnem atriju.
Razporeditev vtičnic in fiksnih priključkov je prilagojena predvideni razporeditvi notranje opreme. Vsak prostor ima eno vtičnico ob vhodu, dodatne vtičnice so v kuhinji in sobah.
Stikala za električne naprave in opremo v kopalnicah so na steni pred vhodom v kopalnico. Dodatno so v stanovanjih montirani priključki za pralni stroj, pomivalni stroj, hladilnik in električni štedilnik.
Pred vhodnimi vrati v objekt je nameščen domofon.

Telekomunikacije
Vsaka stanovanjska enota razpolaga s priključkom na telefonsko omrežje. Telefonski in kabelski priključki so izvedeni v bivalnih in delovnih prostorih.