Your search results

Hiša Kozina

dodaj med priljubljene
918
Pred sanacijoPo sanaciji
Mesto:
Država: Slovenia

Zasebna enonadstropna hiša grajena je iz žgane opeke in obdelana z materiali, ki so bili tedaj na voljo. To pomeni, da je bila statično stabilna in energetsko potratna, saj tedaj o pomenu izolacije ni bilo veliko govora. To smo poizkusili v podjetju Eko-Gradvest spremeniti in rezultat je bil lepo viden po celoviti sanaciji oboda hiše, saj je objekt z energetsko izkaznico sedaj uvrščen v energetsko varčen razred B2!

Sanacija je potekala po standardnem pravilu za prenovo starejših objektov in sicer z vrha navzdol. Torej, na prvem mestu je bila zamenjava strešne kritine z ustrezno izolacijo, nato zamenjava stavbnega pohištva in nazadnje fasada. Hiša ima 16-centimetrski obod iz kamene volne, za ostrešje z ustreznim podkonstrukcijskim sistemom pa kombinacijo plošč visoke gostote iz kamene volne in mehke izolacije, kar skupaj nanese 30 centimetrov.

V hiši sta tudi zaradi prezračevanja z rekuperacijo temperatura in vlaga ves čas enaki. Ustrezno debela izolativna masa je omogočila, da zaradi zrakotesnih oken, ki »ne dovolijo dihati objektu«, ob sanaciji izvedejo tudi prezračevanje z rekuperacijo z vodi na zunanji strani objekta pod izolativnim slojem, tako da so bili posegi v notranjosti minimalni. Dela so bila zaključena v letu 2011.