click to enable zoom
Nalagam zemljevid
We didn't find any results
razširi zemljevid
Pogled Ceste Satelitski Hibridni Relief Moja lokacija Cel zaslon Nazaj Naprej
Your search results

DVOSTANOVANJSKI OBJEKT ABRAMOVA

ODprodano
dodaj med priljubljene
3740
Mesto:
Država: Slovenia
STANOVANJE A
površina: 120,98 m2
STANOVANJE A
ŠTIRI SOBNO STANOVANJE
STANOVANJE B
površina: 122,27 m2
cena:
STANOVANJE B
TRI IN POL SOBNO STANOVANJE S TERASAMI

Zasnova
Objekt je zasnovan kot dvostanovanjski objekt. Tlorisna dimenzija 12,00 x 10,15 m. Dostop na parcelo je iz Abramove ulice neposredno na tlakovano dvorišče.
Nadkriti glavni vhod vodi v skupni vetrolov katerem so vhoda v oba stanovanja. Stanovanje A ima v pritličju dnevni del ter eno spalnico, v nadstropju ima še dve sobi. Stanovanje B ima dnevni del v terasni etaži, spalni del ima v nadstropju. Obe stanovanji imata servisni prostor s plinskim kotlom v pritličju z vhodom neposredno z dvorišča.
Svetla višina prostorov je 280 cm.

Konstrukcija
Dvostanovanjski objekt je klasično grajen objekt z opečnimi stenami in armiranobetonskimi vezmi na armiranobetonski temelnji plošči, s potrebno horizontalno in vertikalno hidroizolacijo. Zunanje stene debeline 25 cm in notranje nosilne stene debeline 19 cm so zidane z modularno opeko, s potrebnimi vertikalnimi in horizontalnimi armiranobetonskimi vezmi. Jedro stavbe predstavljajo armiranobetonske stene okrog stopnišča. Predelne stene so mavčno-kartonske s kovinsko podkonstrukcijo, zvočno in toplotno izolirane z izolacijo iz steklene volne. Stene med stanovanjema so dodatno zvočno izolirane.
Medetažne konstrukcije so armiranobetonske plošče z ustrezno zvočno izolacijo, pri čemer je v stropni plošči izveden razvod inštalacijskih cevi za elektriko.
Stopnice v stanovanju A so montažne s kovinsko konstrukcijo in lesenimi nastopnimi ploskvami. Stopnice v stanovanju B so armiranobetonske z lesenimi nastopnimi ploskvami.
Streha objekta je ravna z ustrezno toplotno in hidroizolacijo. Strešni venec je oblečen v prašno lakirano Alu pločevino.

Stavbno pohištvo
Okna in balkonska vrata so izdelana iz šest-komornih PVC profilov, zunanja stran oblečena v Alu pločevino v sivi barvi, notranjost v beli barvi, z dobro toplotno in zvočno izolacijo ter primerno UV odpornostjo. Toplotna prevodnost oken Uw = 0,75 W/m2K, prevodnost stekel Ug = 0,5 W/m2K. Senčila so zunanje žaluzije s predokensko podometno omarico. Žaluzije imajo električni pogon. Vsa okna in balkonska vrata so opremljena s komarniki.
Notranje in zunanje okenske police so iz naravnega kamna, zunanje imajo ustrezni odkapni rob.

Fasada
Fasada je izvedena po sistemu tankoslojne termoizolacijske kontaktne fasade iz kamene volne debeline 16 cm. Cokel stavbe je obložen z naravnim kamnom. Balkonske ograje kovinske z lasersko izrezano aplikacijo.

Ogrevanje
Za ogrevanje prostorov in pripravo tople vode je predviden plinski kotel. V dnevnem prostoru je možno postaviti kamin za dodatno ogrevanje. Dnevni in spalni prostori so prezračujejo preko točkovnih rekuperatorjev.

Zaključna obdelava površin

Stene in stropi 
Vse opečne stene v bivalnih prostorih stanovanj so ometane, glajene in pobeljene. Armirano betonske stene in stropi so glajeni in pobeljeni. V kopalnicah so stene obložene s keramičnimi ploščicami.

Tlaki
Finalni tlaki so glede na namembnost prostorov iz keramike ali lesenega gotovega parketa.

Oprema sanitarij
V kopalnicah je predvidena standardna oprema: umivalnik, WC školjka s pokrovom in izplakovalnim kotličkom, bide, kopalna kad ter tuš kabina. Za ogrevanje kopalnice je predviden kopalniški radiator v obliki lestve. Kopalnice bodo opremljene z enoročnimi mešalnimi baterijami.

Vhodna vrata in notranja vrata v stanovanju
Vhodna vrata v stanovanje so protivlomna, požarno odporna, z ustrezno zvočno zaščito in opremljena s cilindričnim vložkom. Svetla širina vhodnih vrat je 91 cm, višina pa 210 cm.
Notranja vrata so lesena, dimenzij 80 x 208 cm. Vsa vrata so opremljena s tipskim okovjem.

Zunanja ureditev in komunalni priključki
Zunanja okolica objekta je urejena. Na vhodni strani je dvorišče. Osrednji del je dostopna pot do vhoda tlakovana z betonskimi tlakovci, od ostalega dvorišča  ločena z zelenicama. Levo in desno od poti so parkirne površine katere so delno pokrite. Vsako stanovanje ima svoj ograjeni je atrij, kateri je delno tlakovan, delno pozelenjen. Pritlično stanovanje ima del tlakovanega atrija pokritega s steklenim nadstreškom. Oba stanovanja imata vrtno lopo z vhodom iz atrija.
Objekt je opremljen s komunalnimi priključki na javno vodovodno omrežje, na ločen sistem kanalizacije za odvajanje fekalnih in meteornih voda ter na plinsko, elektro in telefonsko omrežje.